Dobre ideje, ki puščajo pozitivne sledi

Katalog dobrih praks dokazuje, da lahko načela trajnostne mobilnost učinkovito spravimo v resničnost. Katalog oblikujemo na podlagi projektov in primerov, ki jih zasledimo v Sloveniji in ravni vse Evrope, seveda pa bomo veseli tudi vaših predlogov.

Katalog dobrih praks

UIRS atlas dostopnosti

UIRS atlas dostopnosti je bil izdelan v okviru projekta ASTUS. Za izdelavo smo se odločili, ker za Slovenijo ni bilo na voljo orodij, ki bi omogočala enostaven in celovit vpogled v dostopnost posameznih območij. Načrtovalniki poti, npr. Google zemljevidi, sicer omogočajo načrtovanje posamezne poti in ogled voznih redov za posamezno postajališče, ne pa tudi celovitejših prostorskih analiz.
Dodatne informacije in povezava do atlasa dostopnosti: http://astus.uirs.si/sl-si/Atlas-dostopnosti

Več

Parkirnina kot vir sredstev za ozaveščanje in spremembo potovalnih navad zaposlenih

Fakulteta za računalništvo in informatiko se je leta 2014 preselila na obrobje glavnega mesta Slovenije, Ljubljane. Razmere za prihod zaposlenih z avtomobilom naj bi bile idealne, saj je parkirnih mest (večinoma v garaži) trenutno več kot zaposlenih. Toda prihod s trajnostnimi potovalnimi načini je težaven, saj je manj udoben in zato ni priljubljen.

Več

Predlagaj projekt

Ste izvedli dober ukrep? Ste slišali za dobro prakso?

Veseli bomo vaših informacij o uspešnih ukrepih trajnostne mobilnosti. Predstavite nam podrobnosti o projektu, ki ga bomo lahko tudi objavili na teh straneh. Pridržujemo si pravico, da vas lahko v primeru nejasnosti ali pomanjkljivih informacij povabimo k dopolnitvi ali pojasnilom. 


[wpforms id="169" title="false" description="false"]

Fotografije ali dodatno predstavitev vašega predloga v datoteki (PDF format) lahko posredujete na marija.lesjak@gov.si.

Osebni podatki bodo uporabljeni samo za pošiljanje sporočil Slovenske platforme za trajnostno mobilnost z namenom nadaljnjega obveščanja o dogodkih in aktivnostih s področja trajnostne mobilnosti. Z njimi bomo upravljali na sledeče načine:
Podatke bosta obdelovala in na ustrezen način hranila samo Ministrstvo za infrastrukturo (MZI), Služba za trajnostno mobilnost in prometno politiko, Langusova 4, Ljubljana in Urbanistični inštitut Republike Slovenije (UIRS). Trnovski pristan 2, Ljubljana. Kontaktirate nas lahko na kaja.lipus@gov.si.

Za vsakega naročnika bomo beležili elektronski naslov, ime in priimek, podjetje/organizacija, vrsta
organizacije, podatek o odprtju posameznega obvestila, število klikov na povezave znotraj posameznega
obvestila.
· Podatkov ne bomo posredovali tretjim osebam.
· Neaktivne uporabnike bomo enkrat letno prosili za informacijo, če želijo še naprej prejemati naša obvestila.

Aktivne uporabnike bomo prosili za takšno soglasje enkrat na tri leta. Svoje soglasje lahko kadarkoli prekličete tudi sami (na dnu vsakega sporočila boste našli povezavo do odjave). Ko bo soglasje preklicano, bomo vse vaše podatke trajno izbrisali iz baze.