Razkrivamo govorce 3. Nacionalne kolesarske konference

17. maja 2024

Razkrivamo govorce 3. Nacionalne kolesarske konference

Osrednja tema 3. Nacionalne kolesarske konference bo pomen kolesarjenja kot oblike dnevne mobilnosti. Na konferenci bomo izpostavili, kaj lahko storijo država, lokalne oblasti in delodajalci za spodbujanje trajnostnih oblik mobilnosti, zlasti kolesarjenja. Z nami bodo priznani domači in tuji strokovnjaki, med drugimi se nam bodo pridružili tudi:

Kristof De Mesmaeker - Javna služba za mobilnost mesta Bruselj, Belgija

Kristof De Mesmaeker iz Javne službe za mobilnost mesta Bruselj bo delil primere dobrih praks iz Belgije, kjer so se s kolesarsko politiko zavezali k povečanju deleža koles v prometu. Predstavil bo Regionalni načrt mobilnosti "Good Move" in vizijo za bolj zdravo, varno in zeleno mesto. Slišali boste o uspehih in pridobljenih izkušnjah iz iniciativ za povečanje uporabe koles, razpravljali pa bomo tudi o ozaveščanju preko kampanj, izobraževanj in kolesarskih eksperimentov.

Marco Mulder - Nizozemska ambasada kolesarjenja, Nizozemska

Marco Mulder, strasten prometni načrtovalec in predstavnik Nizozemske ambasade kolesarjenja, bo govoril o tem, kaj je 5 ključnih potreb vsakega kolesarja in kaj lahko za spodbujanje kolesarjenja naredimo z boljšo prometno politiko. Marco ima bogate izkušnje na nizozemskem in irskem trgu, kjer je delal na različnih prometnih projektih, vključno s pozicijo prometnega načrtovalca v Dublinu. Deloval je tudi v Belgiji, Kanadi, Turčiji, Maleziji in Združenem kraljestvu. Razumevanje lokalnega konteksta je po njegovem mnenju ključno za uspeh kolesarskih projektov.

Lea Rikato Ružić - PNZ d.o.o., Ljubljanska kolesarska mreža

Lea Rikato Ružić je prometna načrtovalka pri podjetju PNZ d.o.o. in predsednica Ljubljanske kolesarske mreže, društva za spodbujanje kolesarjenja in trajnostnega prometa. Tema njenega predavanja bodo kolesarska parkirišča kot predpogoj za spodbujanje kolesarjenja na delo. Predstavila bo, kaj kolesarji pričakujejo od kolesarskih parkirišč in kakšnim napakam se je treba izogniti pri načrtovanju. Govorila bo tudi o tem, kako lahko država, občine in delodajalci vplivajo na zagotavljanje kakovostnih kolesarskih parkirišč, kakšno je trenutno stanje in kateri ukrepi so potrebni.

 

Konferenco organizira Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo skladno z usmeritvami za izvedbo nizkoogljičnega dogodka. Udeležba na konferenci je brezplačna, a številčno omejena. Potekala bo v slovenskem in deloma angleškem jeziku. Prihodnji teden razkrijemo še dodatne govorce. Do takrat pa vabljeni, da zavrtite pedala, ustvarite ekipo in se pridružite letošnjemu izzivu Polni zagona kolesarimo v službo

3. Nacionalna kolesarska konferenca, bo potekala 3. junija v Ljubljani, v Centru Rog. Oglejte si program konference.

Prijava na dogodek.

 

Avtor fotografije: Iztok Medja

Loader