SPLETNI SEMINAR: Načrtujmo skupaj zdravo mesto - vabilo občinam in načrtovalcem

20. septembra 2022

27.09.2022

09:00

Splet; zoom

Vas zanima, kako lahko prostorski načrtovalci, urbanisti in projektanti, na občinah in v praksi, prispevajo k ustvarjanju zdravju prijaznega okolja? Spoznajte koncept zdravega mesta in posebnosti načrtovanja zdravju prijaznega okolja na spletnem seminarju programa Aktivno v šolo in zdravo mesto v torek, 27. 9. 2022 od 9:00 do 11:30.

Aktivno v šolo in zdravo mesto vas skupaj s predstavniki NIJZ in UI RS vabi na spletni Seminar Načrtujmo skupaj zdravo mesto! V enem dopoldnevu boste razširili znanje o povezavah med zdravjem in urbanističnim načrtovanjem ter na osnovi domačih primerov spoznali, kako z načrtovalskimi procesi in ukrepi prispevati k ustvarjanju zdravega in zdravju prijaznega okolja. Člani Zbornice za arhitekturo in prostor lahko pridobijo točke za priznavanje stalnega poklicnega usposabljanja.

Prijavite se lahko do 25. 9. na POVEZAVI. 

Program je na ogled TUKAJ. 

Seminar je namenjen predstavnikom občin, prostorskim načrtovalcem, urbanistom in projektantom, študentom ter tudi drugim zainteresiranim za sodelovanje v procesih urejanja prostora z vidika omogočanja zdravega načina življenja in spodbujanja razvoja zdravih življenjskih navad, predstavnikom javnih zdravstvenih ustanov, nevladnih organizacij s področja preventive in krepitve javnega zdravja in NIJZ. 

Seminar bo priložnost za seznanitev s posebnostmi procesov dela in analitičnih metod, ki podpirajo načrtovanje hoji in zdravju prijaznega okolja in načrtovanje zelenih površin za zdravje in aktiven življenjski slog. Strukturno se program seminarja opira na koncept Svetovne zdravstvene organizacije “zdravo mesto”, vsebinsko pa na dva programa Aktivno v šolo in zdravo mesto in Ven za zdravje!, s katerim Ministrstvo za zdravje v okviru programa Dober tek Slovenija zadnja tri leta podpirala delovni skupini IPoP in UI RS pri raziskovanju in razvijanju novih rešitev za načrtovanje zdravju prijaznega okolja in omogočanje aktivnega življenjskega sloga skozi urbanistično načrtovanje in urejanje prostora.

Več o smeninarju

 

 

Avtor fotografije: Jana Okoren

Loader