IZOBRAŽEVANJE: Renesansa dostopnosti v načrtovanju

14. marca 2022

06.04.2022

09:30

Online

Vabimo vas, da si rezervirate termin za udeležbo na izobraževanju »Renesansa dostopnosti v načrtovanju«, ki bo potekalo v sredo, 6. aprila 2022 od 9:30 do 14:00 na spletu. Prijava je možna do petka, 1. aprila 2022, do 12.00 (s povezavo pod besedilom).

Predavatelji bodo prikazali razloge, zakaj je premik od načrtovanja za mobilnost k načrtovanju za dostopnost potrebno opraviti čimprej in na vseh ravneh načrtovanja. Pojasnili bodo, kako digitalizacija družbe vpliva na dostopnost in kako spreminja načrtovanje prometa in prostora. Prikazane bodo praktične izpeljave koncepta dostopnosti, kot so mesta kratkih poti ali razvoj ob koridorjih JPP.

Na izobraževanju bodo z nami svoje izkušnje delili:

·         Glenn Lyons – profesor na Univerzi UWE v Bristolu (VB), ki se ukvarja s prihodnostjo mobilnosti. Je avtor novega koncepta dostopnosti, ki povezuje načrtovanje prometa, prostora in telekomunikacij.

·         Luka Mladenovič – raziskovalec na Urbanističnem inštitutu RS in docent na Fakulteti za arhitekturo, ki se med drugim ukvarja s konceptom mesta kratkih poti.

·         Aljaž Plevnik - raziskovalec na Urbanističnem inštitutu RS, ki se ukvarja z razvojem celostnega prometnega načrtovanja in uvajanjem novih vsebin in metod v njegovo izvajanje.

Loader