Dobre novice, odlična prihodnost

Relevantne novosti na področju trajnostne mobilnosti iz Slovenije in tujine stalno poročajo o aktivnem uvajanju sprememb v vsakdanjo načrtovalsko, upravljavsko in potovalno prakso. Med novicami so predstavljeni tako razpisi in pobude, kakor tudi aktualna dognanja številnih partnerjev oziroma iniciativ, ter vabila na srečanja, na katerih poglobljeno obravnavamo različne vidike trajnostne mobilnosti.


Life IP CARE4CLIMATE – NOVIČNIK s področja trajnostne mobilnosti

Objavljamo prvi novičnik z aktualnimi novicami s področja trajnostne mobilnosti. V novičniku si lahko preberete o trajnostni mobilnosti v okviru projekta LIFE IP CARE4CLIMATE, kakšne so aktivnosti Ministrstva za Infrastrukturo na področju mehkih ukrepov trajnostne mobilnosti ter o trajnostni mobilnosti v okviru Evropske kohezijske politike v programskem obdobju 2014 – 2020.

Več

Spletni seminar AKCIJE MOBILNOSTI

Prvi spletni seminar na temo »Dobre prakse in kako pripraviti dobro akcijo mobilnosti« bo potekal 5. 12. 2019. Informacije lahko delite z lokalnimi akterji in z vsemi tistimi, ki bi jih tematika zanimala.

Več

Zaključek Evropskega tedna mobilnosti 2019

Sklepno dejanje letošnjega Evropskega tedna mobilnosti (ETM) je 16. oktobra 2019 potekalo v Mestni občini Koper, lanski prejemnici nagrade za najbolj aktivno mestno občino. Dogodek je potekal v prostorih Naravnega rezervata Škocjanski zatok in v Pretorski palači v Kopru, kjer so se zbrali lokalni in regionalni koordinatorji aktivnosti.

Več

Osebni podatki bodo uporabljeni samo za pošiljanje sporočil Slovenske platforme za trajnostno mobilnost z namenom nadaljnjega obveščanja o dogodkih in aktivnostih s področja trajnostne mobilnosti. Z njimi bomo upravljali na sledeče načine:
Podatke bosta obdelovala in na ustrezen način hranila samo Ministrstvo za infrastrukturo (MZI), Služba za trajnostno mobilnost in prometno politiko, Langusova 4, Ljubljana in Urbanistični inštitut Republike Slovenije (UIRS). Trnovski pristan 2, Ljubljana. Kontaktirate nas lahko na kaja.lipus@gov.si.

Za vsakega naročnika bomo beležili elektronski naslov, ime in priimek, podjetje/organizacija, vrsta
organizacije, podatek o odprtju posameznega obvestila, število klikov na povezave znotraj posameznega
obvestila.
· Podatkov ne bomo posredovali tretjim osebam.
· Neaktivne uporabnike bomo enkrat letno prosili za informacijo, če želijo še naprej prejemati naša obvestila.

Aktivne uporabnike bomo prosili za takšno soglasje enkrat na tri leta. Svoje soglasje lahko kadarkoli prekličete tudi sami (na dnu vsakega sporočila boste našli povezavo do odjave). Ko bo soglasje preklicano, bomo vse vaše podatke trajno izbrisali iz baze.