Dobre novice, odlična prihodnost

Relevantne novosti na področju trajnostne mobilnosti iz Slovenije in tujine stalno poročajo o aktivnem uvajanju sprememb v vsakdanjo načrtovalsko, upravljavsko in potovalno prakso. Med novicami so predstavljeni tako razpisi in pobude, kakor tudi aktualna dognanja številnih partnerjev oziroma iniciativ, ter vabila na srečanja, na katerih poglobljeno obravnavamo različne vidike trajnostne mobilnosti.


V Evropski teden mobilnosti vstopa 78 slovenskih občin

19. Evropski teden mobilnosti (ETM), ki je namenjen zmanjševanju cestnega motornega prometa kot glavnega onesnaževalca v Sloveniji, je kljub številnim omejitvam zaradi epidemiološke situacije privabil kar 78 občin po državi. Med 16. in 22. septembrom bodo občine svoje občane spodbujale k aktivni mobilnosti pod sloganom tokratnega ETM Izberi čistejši način prevoza!. Vrtcem, osnovnim in srednjim šolam namenjajo posebno pozornost, saj le še peščica mladih hodi ali kolesari v šolo.

V sklopu projekta LIFE CARE 4 CLIMATE bodo iz Sklada za podnebne spremembe sofinancirane aktivnosti 35 občin, ki so sodelovale v javnem razpisu za pridobitev sredstev.

Več

Evropski teden trajnostnega razvoja

V državah EU letos že šestič poteka Evropski teden trajnostnega razvoja – European Sustainable Development Week (ETTR), ki spodbuja organizacijo dogodkov in drugih aktivnosti za ozaveščanje o trajnostnem razvoju.

Več

Dnevi urbane mobilnosti 2020

Ste se želeli udeležiti CIVITAS foruma ali evropske CPS konference? Sedaj priložnost, da obiščete kar dva dogodka hkrati in to iz pisarne brez stroškov udeležbe!
Evropska komisija organizira Dneve urbane mobilnosti 2020 v času od 29. 9. – 2. 10. 2020. Z vami delimo povezavo na registracijski obrazec.

Več

Osebni podatki bodo uporabljeni samo za pošiljanje sporočil Slovenske platforme za trajnostno mobilnost z namenom nadaljnjega obveščanja o dogodkih in aktivnostih s področja trajnostne mobilnosti. Z njimi bomo upravljali na sledeče načine:
Podatke bosta obdelovala in na ustrezen način hranila samo Ministrstvo za infrastrukturo (MZI), Služba za trajnostno mobilnost in prometno politiko, Langusova 4, Ljubljana in Urbanistični inštitut Republike Slovenije (UIRS). Trnovski pristan 2, Ljubljana. Kontaktirate nas lahko na kaja.lipus@gov.si.

Za vsakega naročnika bomo beležili elektronski naslov, ime in priimek, podjetje/organizacija, vrsta
organizacije, podatek o odprtju posameznega obvestila, število klikov na povezave znotraj posameznega
obvestila.
· Podatkov ne bomo posredovali tretjim osebam.
· Neaktivne uporabnike bomo enkrat letno prosili za informacijo, če želijo še naprej prejemati naša obvestila.

Aktivne uporabnike bomo prosili za takšno soglasje enkrat na tri leta. Svoje soglasje lahko kadarkoli prekličete tudi sami (na dnu vsakega sporočila boste našli povezavo do odjave). Ko bo soglasje preklicano, bomo vse vaše podatke trajno izbrisali iz baze.