Reševanje kolesarskega infrastrukturnega izziva v urbanem območju

12. maja 2022

30.05.2022

13:00

Izola

Kako varno kolesarsko infrastrukturo določajo pravilnik in smernice in kako jo doživlja kolesar? Na katere lastnosti prometne ureditve je potrebno misliti pri projektiranju kolesarske infrastrukture, da bo kar se da prijazna in varna za vse uporabnike? Kako teorijo prenesti v prakso. O teh in podobnih vprašanjih se bomo pogovarjali na delavnici »Reševanje kolesarskega infrastrukturnega izziva v urbanem območju«.

Prijava na dogodek

Prvi dan delavnice si bomo s kolesom (kolesarjenje je po ravninskem predelu in ne zahteva posebne kondicije) ogledali prometno ureditev, ki jo na Občini Izola prepoznavajo kot neustrezno za varno kolesarjenje, se lotili strokovne razprave o ogledanem izzivu ter iskali ustrezne rešitve. Drugi dan bomo predstavili kako se uporabnosti in varnosti kolesarske infrastrukture lotevajo v EU projektih, predstavili primer dobre prakse nato pa zavihali rokave in pod strokovnim vodstvom predstavnikov Ministrstva za infrastrukturo in PNZ svetovanje projektiranje d.o.o., na osnovi ogleda in ortofoto posnetka, v skupinah izrisali predloge rešitev prometne ureditve. Predstavljene rešitve bodo strokovno ovrednotene.

Program je nastal v sodelovanju z projektom SABRINA, Občino Izola in PNZ svetovanje projektiranje d.o.o.. Na delavnici bodo sodelovali: Gregor Steklačič in Katarina Sladoljev, Ministrstvo za infrastrukturo, Andrej Jan in Lea Rikato Ružič, PNZ svetovanje projektiranje d.o.o., Teura Raschini in mag. Tomaž Umek, Občina Izola ter predstavnik The European Institute of Road Assessment (EIRA).

Kotizacija za udeležbo na dvodnevnem dogodku znaša 80 EUR z vključenim DDV. Kotizacijo nakažite  najkasneje do 29. maja 2022, proračunski uporabniki pa v 30. dneh po opravljeni storitvi. Kotizacija vključuje udeležbo na delavnici, postrežbo med odmori, večerjo (prvi dan) in kosilo (drugi dan).

V primeru, da ne boste prišli s svojim kolesom omogočamo tudi izposojo navadnega ali električnega kolesa na dogodku. Prosim primerno označite pri registraciji na dogodek.
Dogodek je delno financiran s sredstvi Danube Cycle Plans. Zadnji rok za prijavo je 24. maja 2022.

Podatki za plačilo kotizacije: Educenter d.o.o., Mesarska cesta 40, 1000 Ljubljana, TRR: SI56 3400 0101 5589 394, Banka Sparkasse.

Prijava na dogodek
Loader