MEDNARODNA KONFERENCA – Transport and Research in the Danube Region

Ministrstvo za infrastrukturo ob podpori SRIP ACS+ organizira že šesto tradicionalno mednarodno konferenco TRANSPORT AND RESEARCH IN THE DANUBE REGION: Search for synergies between short and long-distance transport, ki bo potekala preko spleta, 16. decembra med 10.00 in 14.00 uro.

Obravnavana bo izjemno pomembna tematika, logistike blaga in prevoza potnikov v prvem in zadnjem kilometru poti ter s tem povezanih razvojnih izzivov. Izpostavljeni bodo primeri dobrih praks ter vloga zakonodaje pri pospešenem uvajanju novih rešitev v vsakodnevno življenje.

Organizatorji napovedujejo posebnega gosta, g. Stephana Neugebauerja, podpredsednika BMWja za področje globalnega razvoja, ki hkrati kot predsedujoči evropski tehnološki platformi za cestni transport ERTRAC v podrobnosti pozna strateške usmeritve avtomobilske industrije in mobilnosti ter je ključna oseba v usklajevanju strategij mobilnosti z Evropsko komisijo.

Uvodni nagovor ministra za infrastrukturo Republike Slovenije, g. Jerneja Vrtovca bo podal pomembna izhodišča in okvire za nadaljnjo razpravo.

Z zanimivimi gosti se bodo tako odpirala in zapirala pereča vprašanja prevoza blaga in potnikov v zadnjem kilometru poti, ter udeležencem ponudili dovolj prostora za mnenja in vprašanja.

Prijava na dogodek je brezplačna in omogočena preko povezave https://transport-research-danube.eu/.

Program konference si lahko ogledate TUKAJ.