Dobre novice, odlična prihodnost

Relevantne novosti na področju trajnostne mobilnosti iz Slovenije in tujine stalno poročajo o aktivnem uvajanju sprememb v vsakdanjo načrtovalsko, upravljavsko in potovalno prakso. Med novicami so predstavljeni tako razpisi in pobude, kakor tudi aktualna dognanja številnih partnerjev oziroma iniciativ, ter vabila na srečanja, na katerih poglobljeno obravnavamo različne vidike trajnostne mobilnosti.


Vabljeni na “Delovno srečanje” projekta IDACS (ID and Data Collection for Sustainable Fuels in Europe)

Delovno srečanje bo potekalo v četrtek, 13. 02. 2020 od 09.00 do 12.00 ure v prostorih MIZŠ, Masarykova 16 v Ljubljani. Ministrstvo za infrastrukturo bo predstavilo EU projekt IDACS – ID and Data Collection for Sustainable Fuels in Europe. Namen projekta je vzpostaviti enoten sistem identifikacije deležnikov polnilne/oskrbovalne infrastrukture ter nacionalno dostopno točko s statičnimi in dinamičnimi podatki o polnilnih/oskrbovalnih točkah za alternativna goriva v prometu.

Več

IZOBRAŽEVANJA O UPRAVLJANJU PARKIRANJA V MESTIH

bo potekalo v četrtek, 23. januarja v Celju in v petek, 24. januarja v Kopru.

Med predavatelji bo tudi Tom Rye, mednarodno priznan strokovnjak s področja prometne politike z več kot 25-letnimi izkušnjami v akademskem in praktičnem delu.

Več

Osebni podatki bodo uporabljeni samo za pošiljanje sporočil Slovenske platforme za trajnostno mobilnost z namenom nadaljnjega obveščanja o dogodkih in aktivnostih s področja trajnostne mobilnosti. Z njimi bomo upravljali na sledeče načine:
Podatke bosta obdelovala in na ustrezen način hranila samo Ministrstvo za infrastrukturo (MZI), Služba za trajnostno mobilnost in prometno politiko, Langusova 4, Ljubljana in Urbanistični inštitut Republike Slovenije (UIRS). Trnovski pristan 2, Ljubljana. Kontaktirate nas lahko na kaja.lipus@gov.si.

Za vsakega naročnika bomo beležili elektronski naslov, ime in priimek, podjetje/organizacija, vrsta
organizacije, podatek o odprtju posameznega obvestila, število klikov na povezave znotraj posameznega
obvestila.
· Podatkov ne bomo posredovali tretjim osebam.
· Neaktivne uporabnike bomo enkrat letno prosili za informacijo, če želijo še naprej prejemati naša obvestila.

Aktivne uporabnike bomo prosili za takšno soglasje enkrat na tri leta. Svoje soglasje lahko kadarkoli prekličete tudi sami (na dnu vsakega sporočila boste našli povezavo do odjave). Ko bo soglasje preklicano, bomo vse vaše podatke trajno izbrisali iz baze.